Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακός: "Αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι"

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Το βράδυ της Κυριακής, όλη η Ελλάδα είδε το ανοσιούργημα που ετοίμαζαν επιμελώς, εδώ και πολλές μέρες η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και κάποιοι οπαδοί που συνεργάζονται μαζί της. Από την στιγμή που έληξε το ντέρμπι της ντροπής, έγιναν πολλά, ειπώθηκαν ακόμα περισσότερα αλλά επειδή σε κάποιους περισσεύει το θράσος, ας βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.

Από το πρωί της Κυριακής, στην σύσκεψη μέτρων τάξης για τον αγώνα, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ανέφεραν με λεπτομέρειες ποια ακριβώς ήταν η πράσινη σκηνοθεσία και το τι ακριβώς θα επακολουθήσει. Δυστυχώς για το ποδόσφαιρο, επαληθεύτηκαν σε όλα. Ενημέρωσαν για πανό με εμετικό περιεχόμενο και αυτό το πανό έκανε την εμφάνιση του στην εξέδρα. Ενημέρωσαν ότι κάποιοι προμήθευσαν οπαδούς με μάσκες, κουκούλες, για να εξασφαλίσουν την ανωνυμία στα επεικείμενα αίσχη τους. Οι κουκουλοφόροι, έκαναν την εμφάνιση τους κατά εκατοντάδες στο γήπεδο.

Ένας μάλιστα απο αυτούς τους κουκουλοφόρους επιτέθηκε φραστικά στον κύριο Περέιρα. Κάποιοι κύριοι τόλμησαν να μιλήσουν για «πρόκληση» Περέιρα, επειδή ο Πορτογάλος περπάτησε μέχρι την εστία, εντός αγωνιστικού χώρου, όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας. Αντί να καταδικάσουν την παρουσία των κουκουλοφόρων μπροστά και πίσω απο την εστία έδειξαν τον κύριο Περέιρα. Όμως, πως να την καταδικάσουν αφού εκείνοι τους τοποθέτησαν εκεί;

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ενημέρωσαν για τα εκατοντάδες στυλό του θανάτου που εκτοξεύουν φωτοβολίδες, που βάζουν σε κίνδυνο, τυφλά, τη ζωή ανθρώπων. Θυμηθείτε τον 17χρονο, οπαδό του Θρύλου, Γιώργο Παναγιώτου που έχασε τη ζωή του έξω απο το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας το 1991 και τον Χαράλαμπο Μπλιώνα, στη Λάρισα, στο Αλκαζάρ, το 1986. Η ζωή των ανθρώπων αυτών τερματίστηκε απο τις ίδιες ακριβώς φονικές φωτοβολίδες. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε και σε αυτό. Εκατοντάδες τέτοιες φωτοβολίδες ευθείας βολής εκτοξεύθηκαν κατά των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Μια απο αυτές τραυμάτισε σοβαρά στο χέρι τον Παϊτίμ Κασάμι, στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τον έθεσε εκτός αγώνα, χωρίς μάλιστα να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση απο τους διαιτητές! Αμέτρητες φονικές φωτοβολίδες, πέρασαν ακριβώς δίπλα απο τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, απο τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου Αντώνη Νικοπολίδη, πέτυχαν στο πόδι και έκαψαν τον Αντώνη Λεμονάκη, μέλος του προπονητικού τιμ.

Δυστυχώς δεν ήταν μόνο αυτά. Προπηλακισμοί διοικητικών στελεχών στην άφιξη της αποστολής μας, καρφιά, βίδες και πέτρες στα κεφάλια Αφελάι, Ντομίνγκεζ, στην ώρα της προθέρμανσης. Προπηλακισμοί από τέσσερις «security» με θύμα το γυμναστή της ομάδας Χρήστο Μουρίκη... Ο τραυματισμός στο κεφάλι του Ντουρμάζ την ώρα που μάταια προσπαθούσε να εκτελέσει κόρνερ, με δεκάδες κουκουλοφόρους σε απόσταση μερικών μέτρων και με το διαιτητή Σιδηρόπουλο να βλέπει τον παίκτη του Ολυμπιακού ζαλισμένο απο τα αντικείμενα να παραπατάει και να μη διακόπτει το παιχνίδι... Εικόνες ντροπής.

Όλος ο πλανήτης δυστυχώς είδε τη μαζική εισβολή των κουκουλοφόρων που βρίσκονταν πίσω απο ένα πανό, με την κεντρική πόρτα, στο πέταλο, ανοιχτή, αφού έτσι επέβαλε ο σχεδιασμός τους. Σίδερα, λοστοί, καδρόνια εκτοξεύτηκαν και τραυμάτισαν όποιον βρέθηκε μπροστά τους. Μέσα στα θύματα και ο υπεύθυνος Ασφαλείας της Σούπερ Λιγκ κ. Τζάτζος, ο οποίος δέχτηκε κάθισμα στο πρόσωπο! Δε θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα είχε συμβεί αν ο Ολυμπιακός έκανε το... λάθος και πετύχαινε πρώτος γκολ. Είμαστε όμως βέβαιοι, ότι απο καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν θα υπήρχε τίποτα πιο απλό απο το να πέσει στο χορτάρι ο Κασάμι με τα τρία εγκαύματα στο χέρι και να τελειώσει το παιχνίδι εκεί. Αυτή είναι η Απάντηση, σε κάποιους με μυαλό σαλιγκαριού που "μεταδίδουν" ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να δυναμιτίσει το παιχνίδι ή επεδίωκε τη μη διεξαγωγή του. Όμως ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Και τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας δεν επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές. Δεν πέφτουμε κάτω, όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Υπάρχουν όμως ερωτήματα, που προκύπτουν σαν συνέχεια του συγκεκριμένου αγώνα:

1. Μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου, κινήθηκαν διαδικασίες απο την εισαγγελία για να εξακριβωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες (!) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ λόγω κάποιων καπνογόνων (!) που άναψαν στο γήπεδο και φυσικά δεν έχουν σχέση με τις φονικές φωτοβολίδες. Περιμένουμε την αντίδραση της Δικαιοσύνης και στην περίπτωση της Λεωφόρου. Διότι πρέπει να εξακριβωθεί πλήρως ποιοί είναι οι φυσικοί και ποιοι οι ηθικοί αυτουργοί και ποιά είναι η συμμετοχή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και των ανθρώπων της σε αυτό το όνειδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

2. Αμέσως μετά το ποδοσφαιρικό παιχνίδι ΟΦΗ - Παναθηναϊκός και το παιχνίδι βόλεϊ Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ υπήρξε η άμεση αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού, του κυρίου Κοντονή. Στις δυο αυτές περιπτώσεις είχαμε συγκεκριμένες καταδίκες των γεγονότων από τoν Υφυπουργό. Για τα αίσχη της Λεωφόρου ο κύριος Κοντονής έχει αρκεστεί σε γενικόλογες αναφορές περί βίας, με μιάμιση μέρα καθυστέρηση και στις προαναγγελίες ραντεβού. Για τις δολοφονικές επιθέσεις και τα αίσχη της Λεωφόρου θα μας πεί κάτι ο Υφυπουργός; Χωρίς γενικεύσεις αλλά συγκεκριμένα. Θα μας πει ως ποδοσφαιρόφιλος, φίλος του ΠΑΟ, πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί σε αυτές τις συνθήκες;

3. Οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. αν και προειδοποιήθηκαν για την χρήση στιλό πιστολιών εκτόξευσης φωτοβολίδων ευθείας βολής, δεν μπόρεσαν να την αποτρέψουν, αφού στις θύρες των οργανωμένων του ΠΑΟ δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Την ίδια στιγμή, τόσο η αστυνομία, όσο και ο παρατηρητής του αγώνα ανέχτηκαν οπαδούς των γηπεδούχων, με κουκούλες και χωρίς κουκούλες να περιφέρονται σε όλους τους χώρους του γηπέδου, πετώντας αντικείμενα στους ποδοσφαιριστές μας και βρίζοντας τους διαρκώς. Αλήθεια, σε ένα παιχνίδι που γίνονται τόσο σοβαρά εκτεταμένα επεισόδια, σε ένα σκηνικό πολέμου, πόσες είναι οι συλλήψεις που έγιναν απο την ΕΛ.ΑΣ.;

Η ουσία είναι ότι αυτοί που έστησαν το σκηνικό της ντροπής το βράδυ της Κυριακής και έβαλαν ζωές ανθρώπων σε κίνδυνο δεν είναι άλλοι απο αυτούς που παριστάνουν τους εξυγιαντές του. Ο κύριος Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, μαζί με κάποιους έμμισθους, συνεργάτες, κουκουλοφόρους, που πάντα υπήρχαν, ειδικά σε μια ομάδα που έχει παράδοση στο να κρύβει το πρόσωπο της.

Ας πάρει επιτέλους και η Πολιτεία τα μέτρα της για να μην ξαναγίνουν τέτοια έκτροπα και για να κλείσουν και κάποια γήπεδα κοτέτσια, όπως αυτό της Λ. Αλεξάνδρας, που αποτελούν ντροπή για το ποδόσφαιρό μας και πηγή κινδύνου για ποδοσφαιριστές και θεατές.

ΥΓ: Ίσως θα ήταν καλό να διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Αλαφούζου και των συνεργατών του για να μάθουν οι αρχές ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός σε όσα ζήσαμε το βράδυ της Κυριακής και πως στήθηκε η παγίδα θανάτου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.