Header Ads

Header ADS

Αλέφαντος: "Ο Αμπιντάλ δεν πηδάει..."

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει και αναλύει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, την χθεσινοβραδινή ήττα του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη από την Ατλέτικο για την 5η αγωνιστική του champions league, στην ιστοσελίδα sportdog σε επιμέλεια του Θέμη Σινάνογλου...

Όταν οι άλλοι έλεγαν παλαβά πράγματα ότι θα πάει με πολλές ελπίδες ο Ολυμπιακός στην Ατλέτικο, εγώ σας έλεγα την αλήθεια. Με τι ελπίδες να πάει; Η πρόκριση χάθηκε στη Μάλμε. Σας είχα αναλύσει την Ατλέτικο τι ομαδάρα είναι, ακόμα και στην προηγούμενη στήλη έγραφα πόσο εντύπωση μου κάνει ο τρόπος που πρεσάρουν, την είδα με τη Μάλαγα και έπαθα πλάκα. 

Σας έγραφα τι σπριντ κάνουν στο μαρκάρισμα, σαν βολίδες πέφτουν και σου παίρνουν την μπάλα, τι σίφουνες είναι στα μικρά μέτρα, πώς σε πνίγουν αλλά και πώς ξεδιπλώνει ο Σιμεόνε στην επίθεση 4 παίκτες να πατάνε τη μεγάλη περιοχή.

Πού να τους παίξει αυτούς ο Ολυμπιακός λοιπόν με τις επιλογές που έχει κάνει ο Μίτσελ. Πολλά λάθη φέτος. Αργά χαφ έχει ο Ολυμπιακός, εξτρέμ κανονικά δεν έχει που να πατάνε περιοχή, οι δε σέντερ μπακ του είναι τραγικοί.

Ο Αμπιντάλ δεν πηδάει στις κεφαλιές ρε παιδιά! Ο δε Μποτία ούτε αυτός πηδάει σωστά, στους δε ανοικτούς χώρους είναι αργός και όλο γκέλες κάνει. Τραγικό το λάθος του στο ένα γκολ να περάσει η μπάλα από κάτω του, στα δε άλλα γκολ ανύπαρκτος, γενικώς ανύπαρκτα τα σέντερ μπακ, ο Μάντζουκιτς έκανε χατ τρικ σαν σε προπόνηση! Και τον έβγαλε και πριν το 70΄, φανταστείτε να έπαιζε ως το τέλος, θα έβαζε κι άλλα. Γενικώς καλά που έμεινε το σκορ στο 4-0, μπορούσε να είναι και χειρότερο...

Ρε συ Μίτσελ, τι είναι αυτά που λες ότι θα παίζεις επιθετικά; Δεν σου είχα πει ότι ο Αφελάι δεν θα ακουμπήσει μπάλα σε αυτό το ματς; Πριν τον αγώνα το είπα στη στήλη. Αν σκάσει ένας τενεκές πίσω του, το βάζει στα πόδια. Δεν πατάει περιοχή. 

Δεν βοηθάει κιόλας το δικό του μπακ, έμενε μόνος ο Μαζουακού, τον έβαζαν στη μέση οι της Ατλέτικο με τον Αρντάν και τον Χουάν Φραν (εκπληκτικός ο Αρντάν πίσω από τον κυνηγό, εκπληκτικές οι κούρσες και του Χουάν Φραν) και σε έκαναν άνω-κάτω.

Συνέχεια χτυπούσε η Ατλέτικο μεταξύ του αριστερού μπακ και του αριστερού στόπερ του Ολυμπιακού. Το είχε διαβάσει καλά το θέμα ο Σιμεόνε. Έφευγαν οι πλάγιες και οι διαγώνιες να εκμεταλευτούν την παιδική χαρά που υπήρχε στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Παιδική χαρά.

Και ενώ βλέπεις ρε Μίτσελ ότι αυτή η Ατλέτικο έχει γρήγορους και τεχνίτες, έχει αντοχές, γιατί δεν σφίγγεις τις γραμμές σου και γιατί παίζεις ζώνη τον Μάντζουκιτς; Ζώνη τον Μάντζουκιτς αυτή η πρόβληματική άμυνα είναι αυτοκτονία. Βάλε 3 στόπερ και ο ένας να τον παίρνει ώμο με ώμο.

Και για τη χειρότερη ΕΠΟ όλων των εποχών συν τον ανύπαρκτο Ανδριανό τα είχα πει στην προηγούμενη στήλη. Πού πάει να παίξει εκεί μέσα ο Ολυμπιακός δίχως αγώνες; Όλο με τις αναβολές, τον ξεχαρβάλωσαν. Με προπονήσεις και με ρεπό πώς να τη βγάλει; Η Ατλέτικο είχε ρυθμό, είναι ομάδα με τρεξίματα, εσύ πώς πήγες εκεί πέρα, δεν μπορούσες να πάρεις τα πόδια σου. Μου φάνηκε να έχει και προβλήματα στη φυσική κατάσταση ο Ολυμπιακός.

Το χειρότερό τους ματς έκαναν, όλοι ήταν σε κακή κατάσταση, μέχρι και ο Ρομπέρτο. Μη δίνετε την μπάλα στον τερματοφύλακα, δεν ξέρουν μπάλα οι τερματοφύλακες, δεν μπορείτε να το καταλάβετε; Τόσες φορές το έχω πει, όταν γυρίζεις μπάλα στον τερματοφύλακα είναι κίνδυνος θάνατος να τη δώσει σε αντίπαλο. Γενικώς χθες βράδυ ότι πήγαινε στο τέρμα έγραφε.

Σε κακή μέρα και ο Τσόρι, ο δε Μήτρογλου δεν υπάρχει ως ποδοσφαιριστής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, περπατάει. Σε κακή μέρα και ο Μανιάτης, δεν μπορεί να κάνει αλληλοκαλύψεις αμυντικά με τον Ομάρ, θα ξαναπώ ότι εγώ θα έβαζα Σαλίνο πίσω και τον Ομάρ μπροστά του. Για να δέσω πιο πολύ με αλληλοκαλύψεις αλλά και για να έχω έναν γρήγορο μπροστά να φεύγει.

Έκανε αλλαγή τον Αφελάι στο ημίχρονο όταν είχε ήδη γύρει το ματς με 2-0. Και έβαλε μέσα τον Φουστέρ και τον Κασάμι δεξιά. Είναι εξτρέμ αυτά; Υπάρχει ποτέ Φουστέρ στην πτέρυγα; Ο δε Κασάμι δεξιά δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν το καταλαβαίνετε; Δεν είναι γρήγορος για να παίξει στα πλάγια, αυτός είναι για τον άξονα.

Τον Μποτία ποιος τον έφερε, ο Μίτσελ δεν τον έφερε; Προπονητής υπήρχε για το σχεδιασμό το καλοκαίρι να εισηγηθεί σωστά ή να πατήσει πόδι, να βάλει βέτο; Ολόκληρος Ολυμπιακός έμεινε χωρίς σέντερ φορ, χωρίς κανονικά εξτρέμ, χωρίς γρήγορα στόπερ. Και ενώ έδωσε λεφτά ο Ολυμπιακός. Οι επιλογές δεν βγήκαν. Λεφτά δόθηκαν.

Να κοιτάξουν να συνέλθουν γιατί και στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν πετάξει πολλούς βαθμούς, είναι πίσω στη βαθμολογία, έχουν ματς τώρα στην Κέρκυρα και μεσοβδόμαδα με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να τα πάρουν και τα δύο ματς γιατί θα μπλέξουν.

Ο Εντιγκά μέτριος παίκτης, ο Μιλιβόγεβιτς προσπαθεί μπροστά από τα σέντερ μπακ αλλά χρειάζεται καλύτερους παρτενέρ, δεν είναι γρήγοροι αυτοί οι παίκτες. Γενικώς ο Ολυμπιακός φαινόταν 2 σκάλες πιο αργός από την Ατλέτικο, και στην τεχνική ήταν πολύ ανώτεροι οι άλλοι, δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να κρατήσει την μπάλα. Και βάζει μέσα τον Μπουχαλάκη. Αργός κι αυτός.

Αυτή είναι η κριτική μου, αυτά βλέπω, και αυτά λέω. Ο Ολυμπιακός νίκησε τα ματς στην έδρα του αλλά είχε και τύχη σε αυτά τα ματς, δεν πρέπει να παρασυρθεί από αυτές τις δύο νίκες που έκανε στο Καραϊσκάκη, πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για να διορθώσει τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.